Algemene voorwaarden

Regels voor in de praktijk:

 1. Wij verzoeken u niet te telefoneren in de wachtkamer en ook niet in de behandelkamer.
 2. Het consumeren van voedingsmiddelen, drinken, roken en meenemen van huisdieren niet toegestaan.
 3. Wij gaan altijd met respect om met elkaar, tevens ook aan de telefoon.
 4. Als u 14 jaar of ouder bent verzoeken wij u altijd een legitimatiebewijs mee te nemen naar onze praktijk voor een afspraak.
 5. U bent altijd verantwoordelijk voor het doorgeven van uw juiste gegevens aan ons, indien u jonger bent dan 18, worden uw wettelijke vertegenwoordigers hierop verantwoordelijk gesteld en voor het vervullen van uw nota’s.

Algemene voorwaarden

 1. De algemene voorwaarden behoren tot de behandelingsovereenkomst tussen de tandarts en patient.
 2. De zorgverlener zal bij complicaties of indien noodzakelijk afwijken van de besproken behandelplan en/of begroting en zal de patient informeren tenzij dit redelijkerwijs niet mogelijk is.
 3. De kosten van behandelingen (inclusief materiaal en techniekkosten) zijn verschuldigd aan de patient ook al kan het niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.
 4. De tandarts houdt zich aan de geheimhoudingsplicht tegenover derden als het gaat om het verstrekken van persoonlijke gegevens. Deze geheimhoudingsplicht geldt echter niet als het wettelijk verplicht is voor openbaarmaking van bepaalde gegevens.
 5. (Her)behandelingen die het gevolg zijn van het niet volgen van de instructies die de tandarts u heeft gegeven na de behandelingen, zoals roken, ongeval, het niet volgen van poetsinstructies etc. zijn volledig verschuldigd aan de patient.
 6. De patient wordt voor de start van de behandeling geinformeerd over de kosten en de behandelplan, ook wordt de patient geinformeerd over eventuele risico’s en eventuele andere behandelingen die de tandarts kan verlenen.
 7. De tandarts is gerechtigd u door te verwijzen naar derden indien hij dat noodzakelijk vindt om te doen. De tandarts is voor gedragingen van deze derden niet verantwoordelijk en de bedrag van de behandeling is de verantwoordelijkheid van de patient.
 8. Onze tandartspraktijk is niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal van uw eigendommen.
 9. Deze lijst kan bijgewerkt worden, gevolgen doordat u de algemene voorwaarden lijst niet goed bijhoudt zijn uw verantwoordelijkheid.